احتمال ارتباط غذاهای فوق‌فرآوری‌شده با علائم اولیه پارکینسون – ای بی اس نیوز

احتمال ارتباط غذاهای فوق‌فرآوری‌شده با علائم اولیه پارکینسون

ای بی اس نیوز: یافته‌های جدید دانشمندان نشان می‌دهد افرادی که مقادیر زیادی غذای فوق‌فرآوری‌شده مصرف می‌کنند، احتمال بیشتری دارد که علائم اولیه و کم‌مشخص بیماری پارکینسون را سال‌ها پیش از بروز علائم آشکار آن تجربه کنند.

به گزارش گروه علمی ایرنا، وبسایت سای‌تِک‌دِیلی در گزارشی آورده است: طبق مطالعه‌ای جدید، کسانی که مصرف بالایی از غذاهای فوق‌فرآوری‌شده مانند غلات صبحانه سرد، کوکی‌ها و هات‌داگ دارند، در مقایسه با افرادی که مصرف این نوع غذاها در آن‌ها کمتر است، بیشتر در معرض نشانگان اولیه بیماری پارکینسون قرار دارند.

این تحقیق ثابت نمی‌کند که غذاهای فرآوری‌شده مستقیماً باعث بیماری پارکینسون می‌شوند، بلکه وجود ارتباط قوی بین مصرف زیاد این غذاها و نشانگان هشداردهنده اولیه بیماری را نمایان می‌سازد.

غذاهای فوق‌فرآوری‌شده به محصولاتی گفته می‌شود که تحت فرآیندهای پیچیده‌ای قرار گرفته‌اند و معمولاً شامل افزودنی‌ها، رنگ‌ها، طعم‌دهنده‌ها و نگهدارنده‌های مصنوعی هستند. این نوع غذاها معمولاً کالری بالایی دارند ولی از نظر ارزش غذایی کم‌ارزش‌اند، و نمونه‌هایی مانند چیپس، نوشابه‌های گازدار، فست‌فود و انواع شیرینی‌های بسته‌بندی شده را شامل می‌شوند.

در این تحقیق، تمرکز دانشمندان بر مرحله ابتدایی بیماری پارکینسون موسوم به «پارکینسون پیش از ظهور علائم» بوده است. این مرحله اولیه جایی است که تغییرات مغزی ظریف آغاز می‌شود و قبل از بروز علائم اصلی مانند لرزش، مشکلات تعادل و کندی حرکت رخ می‌دهد؛ با این حال، ممکن است سال‌ها یا حتی دهه‌ها پیش از تشخیص رسمی، به آرامی بروز یابد.

نتایج این مطالعه به صورت مقاله‌ای در مجله پزشکی آکادمی عصب‌شناسی آمریکا (the American Academy of Neurology) منتشر شده است.

Source link

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *